Concerten - Cum Decore

Ga naar de inhoud

Concerten

Fotoalbum
LUSTRUM
Zaterdag 23 oktober 1999, 20.00 uur.

Een overvolle kerk in Peizegem zet zich schrap voor een hele avond luistergenot. De lichten doven. Vanuit de zijbeuken klinkt vingergeknip. Al zingend komen de leden van het feestvarken Cum Decore op met het swingende 'Doeba'. Vervolgens wordt met het mooie 'Ave Verum', begeleid door een heus strijkkwartet het 'oude' gedeelte ingezet waarin ook enkele volksliederen opgenomen waren. Hier werd de muzikale omlijsting verzorgd door luit en fluitjes.

En vermits een verjaardag zonder genodigden lang niet zo plezant is, maakten ook enkele gastkoren hun opwachting. Als eerste kwam het Merchtems dameskoor Crescendo aan de beurt met liederen als 'Titanic' en een mooi Hongaars avondlied. Na hun repertoire afgewerkt te hebben, kregen ze versterking van Cum Decore en zongen samen ' 't Avond gaat ons feeste aan', 'El rio' en 'King of the Road'.

Vervolgens betrad het Peizegems KBG-koor De Morisanen het podium om het publiek met enkele welgekende liedjes uit de oude doos te verrassen. Dat publiek was trouwens niet alleen gekomen om te luisteren, want na het KBG-optreden volgde een amusante samenzang over een karekiet die zingt in het riet.

Cum Decore vervolgde hierna haar programma met buitenlandse liederen als 'For the beauty of the earth' en het Poolse 'Kukuweczka'. Zij werden afgelost door het laatste gastkoor: jeugdkoor Cantico uit Buggenhout, dat o.a. het mooie 'A Claire Benediction' en het swingende 'Gloria das Comunidades' bracht. Ook zij kregen het gezelschap van Cum Decore voor het alomgekende 'Eres Tú', het 'Reuzenlied' en als klap op de vuurpijl de imposante finale uit de musical 'Les Misérables' die zelfs voorzien was van een heuse choreografie.

Tot slot zorgde Cum Decore voor de apotheose van de avond. Begeleid door een vijfkoppig orkest brachten zij een medley uit de musical 'The Phantom of the Opera'.

De receptie achteraf, waar iedereen getrakteerd werd op frisse drankjes, vormde een mooi einde van een bijzonder geslaagde avond. (NBP)


15jarig jubileum - 13 november 2009
Haperitiefconcert 25 september 2011
Met liefde, vuur, kracht en warmte *

Op 13 en 14 november 2009 was het feest in de tot bijna tweemaal toe uitverkochte Peizegemse parochiekerk. Het gemengd koor Cum Decore mocht immers samen met zijn gasten een verjaardagsfeestje bouwen. De dansgroep Moving uit Baasrode hield het concert met verrassende choreografie in beweging. De gelegenheidsband o.l.v. Johan Vande Velde zette de juiste toon.
Bij de start omarmden we dankbaar ons publiek met ons lijflied ‘Cum Decore’.  Een intieme sfeer werd o.a.  gecreëerd door het ingetogen ‘ Soir d’ octobre’ en het wondermooie ‘ Es ist ein Schnee gefallen’. Met  Johan Verminnens ‘Vier hoog in de wolken’ , ‘Heb je  ’t al gelezen van de regen’ van Toon Hermans en Louis Neefs zijn ‘ Laat ons een bloem’ voelden we ons helemaal thuis komen in het leven zoals het is.
Maar een mens moet af en toe uit zich zelf breken!  Moving Baasrode danste heel stijlvol op onze Adiemus- begeleiding. Daarna werden  de dansers  enthousiaste piraten op de Caraïben . Het feestgedruis kreeg klank in het Zuid- Afrikaanse Mangwane Mpulele.  Daarna  ’The drunken sailor’ ontnuchteren leek  een hele klus. De medley van Mary Poppins  bracht  dan weer het publiek in een vrolijke vervoering.
Na een uur en een kwart in de spotlights zorgde de musicalversie van ‘Super Trouper’  voor een schitterende apotheose van ons concert.  Cum Decore kreeg van zijn publiek een staande ovatie voor zoveel zang, dans en muziek .  
Dansen, zingen en musiceren zijn expressievormen van zovele emoties. Daar gaat het bij Cum Decore om:  elkaar dragen door dik en dun, elkaar omarmen met warmte  en kracht. Wij  willen samen zingen over de dingen die ons in vriendschap en zangplezier met elkaar verbinden. Dat doen we al 15 jaar lang onder de bezielende leiding van onze dirigente Eliane Mostien . Op naar ons volgend lustrum!
Geert Borré

OSCARS 24 oktober 2014
Ontworpen door Albert Cloet
Terug naar de inhoud